TEDx Cluj 2016 – Sold Out. Au mai ramas doar 3 zile


Entuziasmul legat de conferinta TEDx Cluj 2016 a fost atat de ridicat incat organizatorii au anuntat ca toate locurile au fost deja ocupate. Un lucru este cert, tema acestei editii „MYTHBUSTING– lăsăm poveștile să doarmă, trezim adevărul” este extrem de provocatoare, iar cinematograful „Florin Piersic” va fi plin in 20 Februarie.

Ador forfota creata la fiecare editie de oamenii minunati care fac parte din comunitatea TEDx Cluj, discutiile savuroase din pauze pe marginea discursurilor vorbitorilor, si energia degata acolo. Astept nerabdator sa-i ascult pe cei 25 de vorbitori care vor urca pe scena (unii pentru prima data in fata unui public atat de numeros – peste 700 de participanti) pentru a ne transmite viziunea lor despre mituri și demontarea acestora.

tedx cluj 2016

Cristian Dascălu, curatorul TEDxCluj, declara zilele acestea ca pentru această ediție organizatorii si-au concentrat atenția asupra unor specialiști care își cunosc foarte bine domeniul de activitate, care au ieșit mai puțin în public până acum și care pot oferi comunitatii TEDx Cluj informații valoroase.

Conferința va avea cinci categorii tematice și va fi moderată de Dragoș Bucurenci, cu sprijinul lui Dragoș Iliescu. Printre miturile care vor fi combătute în prima parte a zilei sunt „M-am documentat” – Ovidiu Covaciu și „GMO-urile sunt BAU BAU” – Nic Sârbu. Din categoria miturilor despre muncă ce vor fi demontate la TEDxCluj fac parte: „Grupurile iau decizii mai raționale decât indivizii” – Petru Curșeu; „Some people just aren’t motivated!” – Lindsay McGregor & Neel Doshi; „Multitasking: chiar ești mai eficient dacă faci mai multe lucruri deodată?” – Andrei C. Miu; „If learning is difficult, that’s a sign I’m not getting it” – Peter C. Brown. Despre raportarea la tehnologie și mituri din acest domeniu vor vorbi, printre alții, Philipp Kandal – „Only rich people can afford a chauffeur” și Sara Readon – „Dawn of the Superhumans?”.

Despre sănătate, medicină și psihologie vor povesti: Larisa Petrini – „Ești ceea ce mănânci!”, Cristian Coman – „Rezistența la antibiotice – corpul e cel care devine imun la medicamente”, Mugur Ciumăgeanu – „Oamenii slabi se duc la pshiholog. Cei puternici rămân aninați în cuiul normalității”, Anca Dobrean – „ADHD e doar zvăpăială!”. Se va vorbi și despre români, democrație, sex, familie, căsnicie și părinți, iar cum se pot vedea altfel lucrurile vor povesti Amfiana Gherman – „Căsnicia trebuie să dureze toată viața”, Delia Niță – „Democrația este o stavilă în calea discriminării”, Adriana Radu – „Întrebările despre sex vin (și primesc răspunsuri) de la sine”, Domnica Petrovai – „Părinții buni se sacrifică”, Daniela Drăghici – „Femeile trebuie să fie la locul lor”.

Mai multe informații despre vorbitori se găsesc pe pagina dedicată speakerilor TEDx Cluj 2016.

conferinta tedx cluj 2016

Orele de prezentări și discuții cu publicul vor fi „condimentate” cu momente artistice, iar în pauze, participanții vor avea ocazia să testeze tehnologii de ultimă generație, prezentate de tineri inventatori și antreprenori români în cadrul Innovation & Tech Expo.

În premieră pentru TEDxCluj, în cadrul evenimentului va fi anunțat și primul câștigător al competiției TEDxCluj Award, pentru care au fost nominalizate 15 echipe din Transilvania.  Echipa câștigătoare va primi 1.000 de euro din partea NN România.

Una peste alta, ediția 2016 a TEDxCluj se anunță una deosebit de animată, cu informații interesante, prezentări antrenante și multe idei care să inspire participanții.

Eu astept cu nerabdare toate discursurile, insa am deja cateva alese care cred ca vor fi sarea si piperul. Printre ele se numara cel al Larisei Petrini (pe care am bucuria sa o cunosc inca din anii studentiei de la Cluj) – „Ești ceea ce mănânci!”, al lui Petru Curseu – „Grupurile iau decizii mai raționale decât indivizii” si pe cel al profesorului Vintila Mihailescu cu mitul „Românii sunt excepţionali”.

Ne vedem sambata aceasta la TEDx Cluj! Iar pentru cei care nu au mai reusit sa-si achizitioneze bilete, nu uitati sa ramaneti conectati si sa urmariti hashtag-ul #TEDxCluj pe retelele de socializare.

TEDxCluj face parte din lista celor cinci evenimente din rețea, susținute de NN România, o companie care crede cu tărie în puterea inspirației de a schimba lucrurile în mai bine.
Detalii suplimentare despre experiențele TEDx brought by NN România puteți citi pe blogul Parteneriat pentru Arte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s