Reconectarea cu tine prin teatru


Cand ai fost ultima data la teatru? Esti un consumator de cultura? Crezi ca spatiul/comunitatea in care traiesti poate sa fie un spatiu mai bun prin cultura si dezvoltarea proiectelor culturale de valoare?

Nu sunt un spectator frecvent al pieselor de teatru, insa teatrul bine facut ma incanta si imi ofera libertatea de a ma indeparta de lucrurile neinsemnate si de a ma reintoarce la calatoria spre interiorul meu, prin prisma jocului actoricesc al artistilor din fata mea. In fond, nu toti cautam o viata intreaga sa ne descoperim si redescoperi?

Luna trecuta, aflam cu bucurie ca in Baia Mare se va infiinta primul teatru independent, ce va beneficia de propriul spatiu: ArtScape. Un proiect de suflet, lansat de actrita Ionela Nedelea, pe care am avut onoarea sa o cunosc la o intalnire a Maramures Business Club, unde am invitat-o pentru a ne oferi mai multe detalii. Un teatru independent in adevaratul sens al cuvantului, inseamna enorm pentru dezvoltarea culturala a unui oras si pentru locuitorii acestuia care au sansa sa asiste si sa fie implicati in proiecte artistice care antreneaza deopotriva neuronii si sufletul intr-un dans ritualic care „purifica” starea de fapt si perspectiva omului.

Astazi, am fost spectator la monodrama „Simply Marilyn”, jucata de fondatoarea ArtScape, actrita Ionela Nedelea, si inspirata de viata zbuciumata a artistei Marilyn Monroe. Am fost impresionat de jocul actoricesc al Ionelei, care a gestionat formidabil presiunea unui public redus numeric, dar avizat, care in majoritatea cazurilor este enorm mai mare pentru actor decat cea transmisa de un public de cateva zeci sau sute de spectatori.

Ionela a transmis toate trasaturile vietii lui Marilyn Monroe, greutatea copilariei ei zbuciumate, povara frumusetei si a faimei, senzualitatea de netagaduit a artistei americane, mastile pe care aceasta a fost nevoita sa le poarte peste naturaletea sufletului ei, nebunia ei impletita cu inocenta si ratacirea ei. Jocul actoricesc a Ionelei, i-a facut pe spectatori sa treaca de la zambete la tristete, de la profunzimea descifrarii a ce se afla sub mastile lui Marilyn, la intelegerea dramei acestei artiste simbol. Si pana la urma la identificarea cu personajul, prin prisma „mastilor” pe care multi dintre noi le purtam, si care cu cat le mentii mai mult cu atat te instraineaza de tine si de misiunea ta.

Ionela Nedelea actrita monodrama simply marilyn 11406329_495951327221586_7006842185874194608_o

Recomandarea mea este sa incercati sa va gasiti mai mult timp pentru reconectarea cu voi, cu interiorul vostru, cu autenticul din voi. Prin teatru, lectura, muzica, sport sau altceva. Alegerea va apartine. Pentru ca numai asa, veti reusi sa va intariti, sa fiti pregatiti pentru valurile vietii si pentru „piratii” care vor aparea in vietile voastre si vor incerca sa nimiceasca increderea in voi si in misiunea voastra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s