TEDx Cluj, ecosistemul oamenilor faini care schimba lumea


Scriu acest articol in primul rand pentru tine, cel care nu ai auzit pana acum de fenomenul TED, sau, ai auzit, insa nu ai participat niciodata la un eveniment TED sau TEDx.

TED este un mediu vibrant care a pornit de la o idee simpla in 1984 si a ajuns astazi sa fie un fenomen global, o stare de spirit, un mod de a actiona si de-a interactiona. Istoria TED o poti afla aici. Carui fapt se datoreaza succesul acesta uluitor? Oamenilor exceptionali si extrem de pasionati care urca pe scenele TED din intreaga lume si proiecteaza o viziune despre o lume schimbata in bine prin puterea a ceea ce facem zi de zi. Si, nu in ultimul rand, se datoreaza oamenilor care aleg sa faca parte din tribul TED-exterilor. Oameni frumosi, inteligenti, inzestrati, care trec mesajele speakerilor TED prin propriile filtre si duc ideile si viziunea mai departe, catre un loc numit: Pamant, o lume mai buna si armonioasa.

Pentru mine TED este un ecosistem al oamenilor inzestrati si pasionati de ceea ce fac, care prin actiunile si viziunea lor schimba lumea in mod pozitiv, la o scara mai mica sau mai mare. Pentru a intelege valoarea si spiritul TED, iti recomand sa vizionezi cele mai populare 20 de discursuri care au avut loc pe scena TED: http://www.ted.com/playlists/171/the_most_popular_talks_of_all

speakeri-tedx-cluj-2014
Am facut primul pas in acest ecosistem fantastic, in calitate de participant, acum 2 ani, la TEDx Cluj, si am experimentat un ultra-soc. Unul care te trezeste de-a binelea si care iti da lentilele potrivite prin care vezi lumea mai clar din „n” unghiuri si perspective. Nu stiu daca studiile imi confirma, insa cred ca pe planeta asta maximum 2% din populatie gandeste out-of-the-box. Tot din acesti 2%, care sunt visatori si optimisti incurabili pana la ultimul, se ridica geniile, liderii adevarati, conectorii si oamenii care transforma lumea asa cum o stim. Ei sunt distrugatorii de mituri, schimbatorii de paradigme. La TEDx Cluj, pe experimentate, o sa intalnesti oameni din categoria „out-of-the-box” si o sa auzi povestile si ideile unor speakeri asemeni lor. Nu o sa stii ce te-a lovit. Iti garantez ca experienta TEDx te va imbogati intr-un mod neasteptat. Energia degajata acolo, discutiile din pauze, discursurile speakerilor, vor fi catalizatorii perfecti pentru tine. Si, iarasi nu am studii la baza a ceea ce o sa declar acum, insa cred ca participarea cu toata deschiderea la TEDx, are efecte pozitive asupra inteligentei emotionale (EQ).

Anul acesta, am profunda onoare de a fi Blogger Oficial al TEDx Cluj. Asa ca o sa va tin la curent, pe Facebook, Instagram si Twitter, cu tot ce se va intampla sambata aceasta, 8 Noiembrie, la Cinema „Florin Piersic” din Cluj-Napoca. Iar aici pe blog o sa va povestesc despre editia din acest an. Cum a fost, care au fost cele mai puternice discursuri, si cu cine am mai interactionat. Din pacate sau fericire, toate biletele s-au vandut, insa sunt convins ca nu vei rata editia din 2015.

Pentru a afla mai multe despre editia TEDx din acest an poti accesa site-ul oficial: http://goo.gl/A9TjV7

blogger-oficial-tedx-cluj

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s