TEDx Cluj, noiembrie 2013, prieteni si inspiratie


Sambata trecuta, am fost impreuna cu sotia mea Janina la TEDx Cluj. Ne-am trezit dis-de-dimineata ca sa pornim din Baia Mare si sa ajungem intr-un timp rezonabil in Cluj, la eveniment. A meritat.

Cum noi suntem si vom fi mereu legati de Cluj prin intermediul oamenilor minunati si frumosi pe care ii avem ca prieteni acolo, n-a fost o surpriza sa ne intalnim cu multi dintre ei la TEDx. Regasirea si interactiunea umana cu ei a fost o bine-meritata incarcare cu energie pozitiva. Totodata, mi-am dat seama de un aspect. Faptul ca s-a conturat deja un nucleu de tineri din generatia noastra care sunt tot mai prezenti in viata comunitatii, gandesc si lanseaza proiecte, si cauta ca prin actiunile lor sa schimbe lucrurile in bine. Ma intalnesc cu ei tot mai des la evenimente de afaceri sau culturale. In plus, sunt extrem de activi pe Facebook, LinkedIn, Twitter, bloguri, etc. si impreuna alcatuiesc o voce si o energie care va transforma Romania si generatiile viitoare. De asta sunt convins.

Cat despre esenta TEDx Cluj, discursurile speakerilor, le-am remarcat pe cele ale lui Dragos Bucurenci, Razvan Crisan si Cristina Flutur. Mesajele transmise de acestia au fost cele mai puternice pentru mine.

Ce-mi place cand particip la evenimente de genul acesta, unde ascult discursurile celor invitati, este tocmai reactivarea unor idei mai vechi, care stateau ascunse intr-un ungher al mintii. Iar energia degajata de reactivarea lor este formidabila.

Si, pentru ca si eu sunt un organizator de evenimente, stiu ce inseamna eforturile din spatele unui astfel de proiect, asa ca eu ii felicit pe organizatori pentru tot ce au reusit sa faca! Avem nevoie de evenimente de calitate in Romania pentru a activa sau reactiva idei, pentru a creea conexiuni umane, pentru a dezvolta o cultura a dezbaterilor constructive si pentru a face impreuna pasi spre transformarea pozitiva a acestei tari.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s