Malala Yousafzai din Pakistan, cea mai tanara persoana nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace


Malala Yousafzai este o tanara pakistaneza, care la doar 16 ani militeaza pentru pace in regiunea ei natala, Valea Swat din Pakistan, pentru drepturile femeilor si pentru accesul neingradit la educatie a acestora. La doar 16 ani! Anul acesta, ea a fost nominalizata pentru Premiul Nobel pentru Pace, fiind cea mai tanara persoana din istorie care a fost nominalizata pentru aceasta importanta distinctie.

Datorita pasiunii si puterii cu care isi comunica mesajul, la doar 14 ani, Malala a intrat in vizorul talibanilor care distrug prin terorism regiunea ei natala. Acum doi ani, un luptator taliban a urcat in autobuzul in care se afla Malala, i-a pus pistolul la tampla si a tras. Ca prin minune, Malala a fost salvata de medici, fiind transportata in Marea Britanie unde s-a recuperat complet.

Malala Yousafzai

Destinul acestei fete, puterea ei, credinta ei si pasiunea cu care isi comunica mesajul pacifist in intreaga lume, m-a miscat profund. Fara indoiala, Malala este un lider si o personalitate care va marca, sper eu, istoria lumii, la o varsta atat de frageda.

Raspunsul Malalei dat in emisiunea „Daily Show” cand moderatorul a intrebat-o cum a reactionat cand a realizat ca talibanii o vor moarta, este absolut profund si magnific. Iata cum Malala percepe Pacea (raspunsul de la minutul 4:10)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s