Calea spre a fi mai fericit. Ajuta-ti aproapele!


Departe de mine gandul sa abat aceste ganduri, din start, inspre filozofia crestina, unde dragostea de aproape este un element important. Ce vreau, in schimb, este sa va indemn sa ne indreptam atentia inspre lucrurile cu adevarat importante in viata.

Toti urmarim Fericirea. Corect? Insa, inainte de a include si fericirea in aceasta scurta reflectie, trebuie sa fim constienti ca fiecare dintre noi este unic si are un sistem propriu de valori. In lumea in care traim, tot mai alerta de altfel, suntem invatati ca Fericirea reprezinta sa obtinem ceea ce ne dorim/visam. Este o perspectiva mult prea „umflata”, care dezvolta mult mai usor sentimente de frustrare si invidie. In schimb, ar trebui sa privim Fericirea si din alta perspectiva. Si-anume sa ne dorim ceea ce avem. De aici apare recunostinta, acceptarea, implinirea si pretuirea a ceea ce avem.

Un element important in consolidarea fericirii fiecarui om il constituie altruismul. Cu ajutorul Internetului, a retelelor de socializare online si a blogurilor, astazi avem mult mai multe situatii in care putem ajuta alti oameni. Din nefericire, sunt multe cazuri de semeni care au nevoie de sprijinul nostru neconditionat. Si este atat de simplu sa ajuti. De exemplu, poti sa-ti stabilesti o suma lunara fixa pe care sa o donezi unor oameni aflati in nevoie, care au nevoie de sprijin financiar.

Un astfel de caz este cel a lui Odette Leoveanu care a fost diagnosticata cu cancer si are nevoie de ajutorul nostru pentru a-si face integral tratamentul la o clinica din Germania. Si tu o poti ajuta! Afla mai multe despre cazul ei: http://pentruodette.ro/

Odette Leoveanu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s