Amazon devine un competitor redutabil pentru PayPal si intra tare in piata platilor online


Amazon, cel mai mare retailer online din lume, vrea sa-si dezvolte solutiile de plati online si sa castige cat mai mult din piata platilor online. Pe scurt, incepe o lupta interesanta in Amazon si PayPal.

Amazon a anuntat lansarea serviciului „Login and Pay with Amazon” pentru checkout-ul magazinelor online. De acum inainte, magazinele online pot integra butonul „Pay with Amazon”, permitand astfel clientilor (care sunt si clienti Amazon) sa treaca peste etapa consumatoare de timp a completarii datelor legate de tranzactie, folosind doar informatiile contului de Amazon pentru a autentifica tranzactia. Tinand cont de datele statistice care arata ca 86% dintre clienti sunt deranjati de fiecare data cand trebuie sa se inregistreze pe un site sau magazin online (Blue Research 2013), astfel de integrari (cum sunt si cele ale Google sau Facebook) par firesti. Asadar, pe langa butonul PayPal, Visa si Mastercard vom intalni si butonul „Pay with Amazon”.

pay-with-amazon

Este o mutare usor de anticipat, daca tinem cont de cele 215 milioane de persoane care au conturi active inregistrate pe Amazon.com. Tot ce trebuia sa faca Amazon era sa foloseasca acest atu pentru a se extinde si pe piata atractiva si tot mai mare a procesatorilor de plati online. De fapt, avem de a face cu un transfer de incredere pe care clientii Amazon il au deja in companie si in sistemul ei de protectie a datelor si anti-frauda, inspre magazinele online din intreaga lume care vor integra de acum incolo serviciul „Pay with Amazon”. Si asa incepe o interesanta concurenta cu PayPal.

Sunt curios cati romani au conturi active pe Amazon, pentru ca numarul lor va influenta integrarea acestui serviciu de plati online si de catre magazinele online din Romania.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s