Impresii de la evenimentul Maramures Business Club, cu Cristina Varo


Nu stiu cati dintre voi cunosc faptul ca anul acesta am fondat la Baia Mare un club de afaceri, Maramures Business Club, care se adreseaza antreprenorilor, managerilor si specialistilor din oras, interesati de dezvoltarea lor personala si profesionala. Mi-am propus ca prin aceasta organizatie sa contribui la dezvoltarea spiritului antreprenorial si la dinamizarea mediului de afaceri din Baia Mare. Obiectivele pot parea mult prea marete, insa am totala incredere ca voi reusi sa le ating impreuna cu membrii clubului, prin vointa, pasiune si rabdare. Simplu fapt ca, la doar 7 luni de la lansare, se contureaza aici un nucleu extraordinar de antreprenori si oameni vizionari, nu poate decat sa ma bucure, sa ma incurajeze si sa-mi ofere un elan considerabil pentru actiunile si proiectele viitoare. In plus, mi-as dori sa vad ca astfel de cluburi de afaceri se lanseaza in fiecare oras din Romania, indiferent de dimensiunea acestora. Ar fi un pas considerabil pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial care ar conduce firesc la cresterea numarului de start-up-uri lansate cu succes in Romania (noi fiind codasii Europei la initiativa antreprenoriala).

In cadrul Maramures Business Club organizam lunar evenimente in care participantii isi largesc zona de contacte prin sesiuni de business networking si interactioneaza cu invitati speciali (oameni de afaceri, traineri, coach-eri, experti) care sustin prezentari si dezbateri pe teme de interes. Saptamana trecuta, am avut placerea sa o avem ca speaker pe Cristina Varo, coach si trainer in relatii interumane si colaborator al Institutului Kutschera din Austria.

_DSC0363

Cursul pe care Cristina l-a sustinut s-a intitulat „Starea interioara si Succesul personal” si a fost o incursiune profunda in mintea fiecarui participant, o setare a coordonatelor necesare redescoperirii propriei fiinte si o pledoarie pentru acceptare, pretuirea resurselor interioare si bucuria de a trai.

Pentru mine, personal, aceasta reintalnire cu Cristina Varo, pe care am onoarea sa o cunosc din 2009, a constituit un moment unic in care am descoperit hibele mele interioare si am gasit totodata solutiile pentru aceste obstacole menite sa-mi ingreuneze drumul spre implinire si acceptare. Fiind un perfectionist prin definitie, si un auto-critic peste masura, cursul Cristinei Varo m-a ajutat mai mult decat as fi sperat si mi-a largit orizonturile. Si cred ca acest lucru nu s-a intamplat doar in cazul meu ci si in cazul membrilor clubului si a celorlalti participanti care s-au regasit in discursul Cristinei si au avut numai feedback-uri pozitive la finalul cursului.

Acelor persoane care nu reusesc sa inteleaga valoarea acestor cursuri de soft skills, le spun doar ca afacerile sunt construite de oameni pentru a rezolva nevoi ale oamenilor. Asadar, substanta si adevaratul substrat al oricarei afaceri il reprezinta oamenii. Fara a avea angajati sau parteneri increzatori in fortele proprii si cu bucuria de a trai, ai doar o afacere bolnava, care nu va rezista mult. Nu mai includ aici abilitatile de comunicare, relationare, negociere, gandire strategica, etc., pe care oamenii tai ar trebuie sa si le dezvolte.

Trebuie sa mai consemnez si faptul ca la eveniment au participat „figuri noi”, oameni valorosi si cu energie pozitiva, care mi-au intarit observatia ca in Baia Mare exista premisele umane pentru un mediu antreprenorial tot mai dinamic, mai solid si profesionist.

Pentru baimareni, va astept in Maramures Business Club si la evenimentele viitoare pe care le vom organiza in Baia Mare. Detalii legate de inscrierea in club si despre evenimentele clubului le puteti gasi pe site-ul nostru: www.MaramuresBusinessClub.ro.

eveniment Maramures Business Club

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s