Lupta impotriva cancerului la copii – Purtam galben!


Astazi, 2 Octombrie, este Ziua Internationala a Supravietuirii. Astazi, Asociatia Little People, care de multi ani sprijina prin activitatile si programele ei copii bolnavi de cancer din Romania, ne invita sa purtam astazi culoarea galben in semn de speranta si sustinere pentru acesti copii care se lupta cu boala aceasta crunta.

Eu o sa ma conformez si astazi o sa port bratara galbena a acestei asociatii minunate, in semn de sustinere pentru toti copilasii romani care lupta cu atata curaj impotriva acestei boli. Sper si, totodata, fac un apel catre voi toti, ca azi, sa incercati sa purtati macar un articol vestimentar de culoare galbena si sa va ganditi la copiii temerari si la familiile lor. Ar fi un gest atat de simplu, insa atat de uman si de crestin. Sunt convins ca energia noastra pozitiva si gandurile noastre vor ajunge pana la ei, copiii care stau in spitale internati in sectiile de oncologie pediatrica sau la ei, copiii care au reusit sa invinga cancerul si astazi reprezinta un exemplu de speranta pentru ceilalti.

galben-lupta-cancer

Pentru mine, ziua aceasta este de o insemnatate si mai mare, pentru ca in 2000, pe cand aveam 14 ani, mama mea a pierdut batalia cu cancerul. Avea doar 36 de ani. Nu va puteti imagina si nu doresc nimanui sa treaca printr-o astfel de incercare a vietii. Cancerul este boala secolului si toate eforturile comunitatii stiintifice medicale internationale ar trebui sa fie concentrate si sustinute in vederea gasirii unei cai de vindecare. Desi teoriile conspiratiei sustin o intelegere ascunsa la nivelul marilor companii din industria farmaceutica pentru ascunderea leacului pentru aceasta boala, eu stiu doar ca in Romania rata de supravietuire este cu mult mai mica decat cea din SUA sau alte state dezvoltate. Aceasta situatie este de neacceptat.

Si, ca sa intelegeti gravitatea situatiei de la noi, trebuie sa cunoasteti faptul ca anual, in Romania, 500 de copii sunt diagnosticati cu cancer, insa de cele mai multe ori tardiv, si asta datorita numarului prea mic de medici specializati in oncologie pediatrica. In plus, exista probleme care tin de finantarea tratamentului extrem de costisitor pentru acesti micuti care provin din familii cu venituri mici (aprox. 80% din cazuri). Iar cea mai ingrijoratoare si alarmanta statistica este cea care releva faptul ca a doua cauza a mortalitatii in randul copiilor din Romania, cu varsta intre 4 si 15 ani, este cancerul.

Asadar, aveti toate motivele sa va ganditi la acesti copii, sa purtati astazi galben si sa incercati sa-i ajutati, atat cat puteti, de acum in viitor.

Sanatatea noastra si a copiilor nostri este cel mai important dar al vietii. Sa nu uitam asta niciodata.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s