Impresii dupa prima zi de Cluj Business Days 2013


Ieri am fost pentru prima data la un eveniment Business Days. La cel organizat in Cluj Napoca. Cand vine vorba despre evenimentele business organizate in Romania ma uit cu doua perechi de ochi critici pentru ca si eu am organizat si organizez astfel de evenimente. Acesta este si motivul pentru care imi este mai simplu sa reperez punctele slabe si cele tari ale unui astfel de eveniment.

Pentru cei care nu ati reusit sa ajungeti la Cluj Business Days, vreau sa va prezint pe scurt opiniile mele despre acest eveniment.

In primul rand, locatia (Grand Hotel Italia) a fost una extrem de potrivita, daca tinem cont de faptul ca este singurul hotel din Ardeal care are o intrare spatioasa, care poate gazdui mai mult de 1000 de persoane, si un numar atat de mare de sali de conferinte extrem de bine echipate. Ca bila neagra, as adauga faptul ca parcarea hotelului a fost neincapatoare iar participantii au fost nevoiti sa-si parcheze masinile de o parte si de alta a drumului care trece pe langa hotel.

Organizarea mi s-a parut foarte bine pusa la punct. Aici se observa experienta acumulata de echipa lui Laszlo Pacso cu cele 12 editii de Business Days organizate pana acum. Ca puncte slabe as mentiona servirea invitatilor la barul de apa si cafea amenajat in holul hotelului. Chiar daca ar fi fost un efort mai mare d.p.d.v. al costurilor as fi optat pentru sticle de apa la 500 ml pe care participantii sa le poata lua cu ei si as fi eliminat ideea servirii acestora in pahare din sticle de 2 litri. Totodata, la conferinte au fost unele inadvertente tehnice la rularea prezentarilor speakerilor invitati.

Conferintele au fost mai mult motivationale insa, personal, unii speakeri mi s-au parut ca doar au facut act de prezenta si atat. Unii au fost chiar plictisitori iar mesajul transmis de ei extrem de sarac/basic pregatit mai mult pentru un altfel de public (liceeni sau studenti). In schimb, am remarcat cu bucurie si speakeri extrem de buni, care pentru mine au fost o surpriza placuta. Unul dintre ei a fost Dan Berteanu de la AchieveGlobal. Marele avantaj il reprezinta numarul mare de speakeri. Astfel ca nu ai cum sa pleci de la acest eveniment fara a ramane cu cel putin o idee noua sau macar cu reactivarea uneia mai vechi pe care ai lasat-o in ungherele mintii.

Workshopurile au fost mai ancorate in practica de business, cum era si firesc de altfel. Mi-a placut cursul demonstrativ Business Drive si simularea de business de la final.

O idee desprinsa la final de la aceasta prima zi de eveniment: Un lider adevarat este acela care creeaza o organizatie care sa nu fie dependenta de el.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s