Gradina botanica din Jibou, un diamant neslefuit


Weekendul trecut am fost pentru a doua oara in Gradina botanica din Jibou. Daca prima data am ramas extraordinar de placut surprins de organizarea gradinii, varietatea mare a speciilor si de sectorul de acvaristica, acum am observat ca gradina se extinde si cu o mini-gradina zoo. Astfel orice vizitator are ocazia sa viziteze si sa descopere gradina japoneza si apoi padurea ingradita unde sunt caprioare, cerbi si porci mistreti. De data aceasta norocul ne-a suras si am reusit sa vedem de aproape toate animalele, si chiar sa ne apropiem extrem de mult de ele, astfel incat sa se creeze o conexiune intre om si salbaticie.

Dupa toate aceste elemente pozitive, trebuie sa remarc si faptul mai putin placut ca aceasta minunata gradina nu este promovata nici macar la 10% din potentialul ei. Drumul care trece prin Jibou se afla intr-o stare deplorabila, si in plus marcajele stradale care indica unde se afla Gradina botanica sunt prost amplasate, greu observabile de o persoana care vine pentru prima data in Jibou (si asta din perspectiva celui care vine dinspre Baia Mare sau Satu-Mare).

Cu toate acestea, va recomand cu caldura sa vizitati aceasta minunata gradina. In opinia mea, este mult mai spectaculoasa decat gradina botanica din Cluj-Napoca. O sa vedeti de ce.

Voi in ce locuri minunate din Romania, necunoscute publicului larg, ati fost anul acesta?

Reclame

2 răspunsuri la „Gradina botanica din Jibou, un diamant neslefuit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s