Guvernele lumii cer Google date despre utilizatori si eliminare de continut


Ieri, Google a lansat un nou raport (Transparency Report), cu date actualizate pentru primul semestru din 2012, despre solicitarile guvernelor celor mai puternice state din lume privind date despre utilizatorii Google cat si pentru stergerea de continut din serviciile Google.

Google privacy reveal

Transparency Report a fost dat publicitatii pentru prima data in 2010 si de atunci au fost publicate semestrial 6 astfel de rapoarte. Cei de la Google observa un trend foarte clar, in acesti 2 ani. Guvernele lumii si-au intensificat actiunile de supraveghere asupra online-ului. Asa ca fiti atenti pentru ca Big Brother poate fi cu ochii pe voi chiar in acest moment.

In prima parte a lui 2012, guvernele au trimis catre Google 20.938 de solicitari de informare despre 34,614 de conturi ale utilizatorilor. Tara cu cele mai multe solicitari este S.U.A., urmata de India, Brazilia, Marea Britanie si Germania. In raport nu apare nicio mentiune despre solicitari din partea guvernului din Romania. Lista tarilor o gasiti aici: http://goo.gl/rKa7Q

countries in google transparency report 2012

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s