Cel mai potrivit moment din zi pentru a realiza cu succes vanzari prin telefon


Care este cel mai potrivit moment din zi, in care pot contacta cu succes potentialii clienti?” Iata o intrebare care bantuie mintea oricarui specialist ce activeaza in domeniul Vanzarilor, fie ca este reprezentant de vanzari, operator la un call-center sau un manager al departamentului Vanzari. Din 2006 si pana astazi, am activat, printre altele, in acest domeniu extrem de provocator si de o importanta colosala pentru orice companie, indiferent de domeniul in care activeaza.

cele mai bune momente pentru contacte telefonice

Din experienta mea, consolidata mai mult in zona vanzarilor de servicii B2B, am ajuns la cateva concluzii privind cel mai bun moment din zi pentru a realiza contactele telefonice, pe care vreau sa vi le impartasesc.

1. Orele potrivite pentru a contacta telefonic potentialii clienti din Romania difera de cele valabile in alte tari (datorita diferentelor in programele de lucru si in duratele sedintelor de lucru);

2. Cele mai bune momente in care poti sa-ti contactezi potentialii clienti si sa inregistrezi o rata de succes mare (succes=conversatie realizata cu persoana vizata), sunt intervalele orare (9:00 – 10:00) cand in majoritatea companiilor din Romania managerii nu au intrat in sedintele operative sau in programul efectiv de lucru, si intervalul 14:00 – 17:00, cand cei mai multi manageri au trecut peste programul incarcat de dimineata, sunt mai deschisi la discutii (ca doar vin dupa pauza de masa) si se apropie de finalul programului de lucru (le reapare zambetul).

3. Ajusteaza-ti programul dedicat contactelor telefonice (cunoscutele cold-calls) in functie de programul de lucru al companiei la care suni. Unele companii isi incep activitatea la orele 7:00 sau 8:00 (in general sunt companii de stat sau companii din provincie) iar majoritatea de la orele 9:00 – 10:00 (aici se incadreaza majoritatea companiilor multinationale si a celor din Bucuresti).

Sper ca aceste observatii personale sa va fie utile. Daca aveti alte opinii va astept sa vi le impartasiti cu argumente. Mult succes!

Reclame

Un răspuns la „Cel mai potrivit moment din zi pentru a realiza cu succes vanzari prin telefon

  1. Pingback: Cand si cum sa incepi propria afacere « Linia Orizontului·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s