E cazul sa ne TREZIM!


Cati mai suntem in tara asta, care sunt revoltati de directia spre care mergem de 21 de ani incoace, dezamagiti si dezgustati de clasa politica romaneasca, ingrijorati de starea invatamantului si a sistemului de sanatate, si indignati de birocratia si salariile foarte mari, necorelate cu performanta, din institutiile publice si companiile de stat?
Cand vine vorba de clasa politica, de liderii politici autohtoni, am doua mari regrete. Primul este acela ca nu exista o alternativa, un proiect politic sincer si cinstit care sa ofere lideri cu viziune, bine pregatiti, competenti, necorupti si incoruptibili. Al doilea regret este faptul ca romanii au ramas fara voce (nu mai au taria sau refuza sa-si exprime nemultumirea), par adormiti si multumiti cu situatia Romaniei. Parca cineva sau ceva i-a hipnotizat si sunt condusi ca o masa inerta. Pe majoritatea i-am auzit cat de nemultumiti si dezgustati sunt de ce se intampla cu tara. Ei cred cu tarie ca opinia lor nu conteaza, ca nu au absolut nicio putere de a schimba ceva si s-au resemnat cu gandul ca tot ce pot face este sa mentina un trai decent si linistit in sanul propriei familii.

E cazul sa ne TREZIM!

Eu cred ca nu revoltele reprezinta solutia ci exprimarea nemultumirii fiecaruia dintre noi in mediile noastre, mai mari sau mai mici. In felul acesta se poate creea un cutremur destul de puternic ca sa ne trezeasca pe toti.

Azi am citit articolul-manifest „Ajunge!”, scris de Vlad Petreanu, care exprima gravitatea situatiei in care ne aflam si pe care trebuie sa o schimbam pana nu este prea tarziu:

Poate c-aţi uitat. Asta e o ţară în care jumătate din locuitori, indiferent câţi ar fi, n-au acces la apă curentă şi canalizare. E o ţară în care jumătate din drumuri sunt încă de pământ, şi jumătate din cele ce-au rămas şi-au terminat durata de viaţă. În ţara aceasta, jumătate dintre liceenii de clasa a 12-a nu iau bacalaureatul. E ţara în care mai mult de jumătate dintre cei care iau salariu, iau salariu din taxele plătite de un sfert dintre cetăţeni. Mai mult de jumătate dintre oamenii din această ţară nu votează orice-ar fi, pentru că nu mai cred demult în cei care le cer votul.

E ţara din care au plecat mai mult de jumătate dintre colegii mei de facultate.

Restul articolului-manifest il puteti citi aici: http://www.petreanu.ro/2012/08/ajunge/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s