Un posibil viitor dupa Summitul G20 de la Londra


colac-de-salvareDupa anuntul facut de Gordon Brown, prim-ministrul Marii Britanii, la finele Summitului G20 de la Londra, nu ne ramane decat sa ne indreptam atentia spre posibilele efecte ale „injectarii” in economia globala a colosalei sume de 5 trilioane de dolari, in perioada 2009-2010. Cum vor modela viitorul lumii, deciziile luate de liderii celor mai dezvoltate 20 de economii?

Cred ca masurile ce urmeaza sa fie implementate ca urmare a Summitului G20, pot sa se transforme intr-un „colac de salvare” pentru economiile afectate de cea mai grava criza economica din ultimii 80 de ani.

Insa, intotdeauna, desi „colacul de salvare” te ajuta sa te mentii la suprafata , el nu minimizeaza pericolele (apa rece, rechinii, epuizarea fizica, deshidratarea) , tot trebuie sa dai din picioare pentru a ajunge la tarm teafar. Depinde de tine. Acelasi principiu se aplica si economiilor lumii care urmeaza sa primeasca sprijin financiar si asistenta consistenta din partea Fondului Monetar International*. Nu sunt suficiente aceste sume-suport daca nu sunt coroborate** cu actiuni individuale ale guvernelor de a elimina „veninul” din sistemul financiar si de a oferi un impuls economiilor nationale.

*Fondul Monetar International (FMI) este o organizatie internationala care are 185 de tari membre, infiintata pentru a promova cooperarea monetara internationala, stabilitatea valutara si acorduri valutare sistematice, pentru a stimula cresterea economica si niveluri inalte de folosire a fortei de munca si pentru a acorda asistenta financiara temporara tarilor membre, in conditii adecvate, pentru a contribui la ajustarea balantei de plati.

**COROBORÁcoroborez, vb. I. Tranz. A întări, a sprijini, a da putere, a consolida; a confirma. – Din fr. corroborer, lat. corroborare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s