Dan Puric, omul impotriva curentului


dan_puric1

Foto: Timi Slicaru

Pe actorul Dan Puric il admir de mult timp, insa pe omul public Dan Puric il regasesc drept un „om impotriva curentului”.

Ma bucur sa vad ca este tot mai vizibil in lumea asta sufocata de adeptii prostului-gust, el aparand ca acela care este  aratat cu degetul de „hiene”, care face carare cand trece printre gloate*.

Emisiunile tv sau radio in care Dan Puric este invitat sunt un adevarat reper cultural si moral , o scaldare in apa inghetata a vietii noastre inocente, o scuturare din cosmarul pe care il traim doar pentru ca toti s-au adaptat la el.

Nu contenesc sa ma mir cand ma uit la acest om. Stau si ma intreb cum a scapat el de „poluarea sufletului” si cum de are „privirea” atat de clara? Si vazandu-l si ascultandu-l nu ai cum sa nu iti oferi si raspunsul…CREDINTA. Este un om cu o credinta puternica, tot de aici avandu-si izvorul patriotismul si cuvintele sale pline de mesaj alarmant pentru neamul romanesc care a pornit pe cai intunecate (copie tot mai fidela a Occidentului care acum e doar un tinut ratacit).

Cand un om ca Dan Puric vine si transmite mesajul sau clar (cu origini in traditia si credinta crestina a neamului romanesc) multimii „ratacite” , am impresia ca ajunge sa fie considerat un „nebun” , cel care „este altfel”, cel care „traieste intr-o alta lume” decat cea reala. Cuvintele sale sunt greu de digerat pentru majoritatea celor care compun „multimea ratacita”, si lucrul acesta se intampla doar pentru ca noi ne-am obisnuit cu raul , ne-am obisnuit sa nu mai oferim valoare sufletului ci materialului, ne este tot mai dificil sa credem cu tarie in frumosul neformat, in lucrurile simple, in ingeri, in viata de dupa moarte, in sfintenie, in Dumnezeu. Lumea alerta si rea in care traim ne-a incetosat privirile…depinde doar de noi sa spunem STOP si sa ne uitam macar pentru o secunda la vietile noastre, aruncand draperia „fericirii false” si sa facem alegerea pe care o consideram potrivita.

Conferinte care vor fi sustinute de Dan Puric…aici [+]

Videoclipuri cu Dan Puric …aici [+]

Va recomand web-site-ul sau : www.DanPuric.ro 

De aici puteti descarca mp3 cu conferinta „Despre omul frumos” , sustinuta de dl. Dan Puric la Alba-Iulia in 2007.

Dumnezeu sa pazeasca neamul romanesc!

*GLOÁTĂ s., adv. 1. s. v. ceată2. adv. v. buluc3. s. mulţime, norod, plebe, popor, prostime, vulg, (înv. şi reg.) poporime, (înv.) calabalâc. (Ce s-a strâns atâta ~?) 4. s. (depr.) adunătură, scursură, strânsură, şleahtă, (Ban.) zbor. (Nu e decât o ~ de neisprăviţi.) 5. s. (MIL., IST.) (înv.) holotă, tabără. (Pedestrimea rurală se numea în trecut şi ~.)  (via DEXonline.ro)

Reclame

4 răspunsuri la „Dan Puric, omul impotriva curentului

  1. am avut ocazia sa il ascult in mai multe randuri. vorbeste frumos. si mult 🙂 si-a format un discurs puternic in untimii ani, acum l-a pus pe foaie/dvd. e bine ca se promoveaza cultura si invitatia la gandire, mai ales in zilele noastre cand media locala ne murdareste cu stiri despre crime, coruptie, iar pe ProTV se canta de revelion imnul national in ritm de manea.

  2. Dumnezeu sa-l intareasca in cuvant si credinta… ca dimpreuna sa razbim bezna asta care ni s-a pus pe ochi si legatuirle astea care ne tin sa nu ne apropiem de Hristos.

    Toate cele bune.

    Spor la lupta cea duhovniceasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s