Squidoo implineste 3 ani de la lansare


squidoo-logoPoate multi dintre voi, cei super-informati si „in priza” la fluxul continuu de informatie, o sa ma catalogati ca fiind un „indiferent” cand o sa va marturisesc ca astazi am aflat pentru prima data de SQUIDOO.  Dar , stiti cum se spune, mai bine mai tarziu decat niciodata 🙂 .

sethgodinDespre proiectul Squidoo am aflat chiar de la Seth Godin, mintea luminata din spatele sau (fondatorul).  Si cum il apreciez enorm de mult pe profesionistul Godin, sansele de a nu fi incantat de Squidoo de la prima vedere , erau aproape nule. Asa a si fost.

Proiectul mi se pare fabulos, atat prin simplitatea ideii pe care o promoveaza si o sustine (Squidoo este un mod simplu de a-ti creea gratuit o pagina web cu informatii relevante pe un subiect la care tii mult) cat si prin latura de filantropie (55% dintre veniturile proiectului sunt directionate pentru donatii sau pentru a sustine cauzele celor care si-au creat o pagina pe Squidoo).  Restul de 45% din veniturile obtinute din reclame si linkurile afiliate sunt utilizate pentru auto-finantarea proiectului. Absolut minunat!

Crearea unei pagini web pe platforma Squidoo este gratuita. Mai mult, Squidoo se regaseste in Top 300 Cele mai populare web-site-uri din SUA iar pana in momentul in care postez aceste informatii , peste 700.000 de pagini web au fost create cu sprijinul acestui proiect.

Squidoo a implinit 3 ani de existenta, si conform declaratiilor fondatorului sau , bine-cunoscutul marketer Seth Godin, este un model de afacere de tip „albatros”.

Albatross businesses are great to have but not easy to launch. Rather that the excitement of the big time launch and then the constant promotion and high expense of a typical business, an albatross business mucks around for a while, but since it’s designed for effortless long flight, it gains steam and then keeps going.

(from Seth Godin Blog)

Din afacerea Squidoo, Godin a desprins doua realitati care pot exista in viata unei afaceri start-up:

1) Afacerii Squidoo i-au trebuit 3 ani sa devina un „succes peste noapte”, in alte afaceri poate trece chiar mai mult timp pana la atingerea succesului.

2)Este posibil sa construiesti o companie in jurul ideii conform careia succesul genereaza alte succese.

Un proiect laudabil, din care putem desprinde multe aspecte pozitive, care au fost testate si sunt aplicabile.

Happy Birthday Squidoo!

Reclame

Un răspuns la „Squidoo implineste 3 ani de la lansare

  1. Pingback: SQUIDOO , proiectul lui Seth Godin , la a 3-a aniversare « Cuibul lui Cip-Cirip·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s