Cartea se transforma in poveste?


lost_in_a_book_by_indie_cisive

Citeam saptamana trecuta pe un blog extrem de interesant , un post intitulat „100 de carti care trebuie citite…( intr-o viata)”. Erau enumerate atat opere literare de care am auzit cat si nenumarate necunoscute. A fost ca si cand as fi intrat intr-o biblioteca colosala, cu mirosul ala caracteristic de pagini de carte peste care au trecut anii si in care se nasc pasiuni fara tagada pentru lectura. M-am gandit automat la cat de repede se scurge nisipul din clepsidra asta a vietii si la cat de putine carti am reusit sa citesc pana acum. Bila neagra pentru mine.

Stiu ca dintotdeauna au existat voci care au sustinut ca timpul alocat lecturii este irevocabil pierdut, si ca ar trebui sa ne focusam pe vietile noastre si relatiile cu cei din jur, insa opinia mea este radical opusa. Cartea te educa si te formeaza ca om , fiinta care gandeste, isi pune intrebari si cauta raspunsuri. Tu ce crezi?
Ar trebui sa citim exclusiv carte de specialitate (relationand cu profesia pe care o practicam sau o avem in obiectiv pentru viitorul nostru) sau orice fel de carte?
De ce oamenii nu mai citesc carti? Sa fie de vina vremurile alerte pe care le traim?
Mai este cartea „hrana pentru suflet”? Daca raspunsul este NU atunci care este substitutul?

UPDATE : Ultima carte pe care am citit-o a fost „Regulile Marthei” scrisa de Martha Stewart, carte ce se regaseste si in sectiunea permanenta de pe acest blog „Cartea Saptamanii”.

Anunțuri

Un răspuns la „Cartea se transforma in poveste?

  1. daca ai carte ai parte…mai important nu e ce, ci sa citesti pentru a avea un creier activ, zic eu…pai te mai intrebi la cati inculti avem prin jur?…din carti vei invata intotdeauna daca stii ce citesti…lectura placuta tuturor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s