TV Guide vanduta pe 1 dolar


Incredibil dar adevarat. Asta e cu adevarat un moment in care guvernele anterioare ale Romaniei , care au vandut toate fabricile tarii pe un dolar, nu mai apar atat de „negre” .  Chiar daca colosii industriali , care au fost blestemati in perioada post-Ceausista cu un prost management, au creionat o lume a interesului si spagii.

Se pare ca si la americani, lucrurile o iau razna de tot cu marea criza financiara. TV Guide, cea mai vanduta publicatie de programe tv de pe continentul Nord-American, a fost vanduta la pretul „magic” de un dolar unui fond de investitii intitulat OpenGate Capital.

Daca ne gandim ca pretul unui exemplar din TV Guide costa la coschiul de ziare, 2,99 dolari, atunci ne putem imagina ca fondului OpenGate Capital i-au fost necesare doar coperta si cateva pagini din publicatie, pentru a achizitiona TV Guide-ul.  „Ce naiba se intampla cu lumea asta?” e o intrebare normala in contextul asta? Poate da, poate nu. Vremurile sunt atat de tulburi incat nici unii dintre cei mai priceputi analisti nu le mai pot explica.

Cand aveam eu trei anisori, prin 1988, TV Guide-ul a fost cel mai important activ al Triangle Publications, motiv serios pentru Rupert Murdoch de a cumpara trustul cu suma de 3 miliarde de dolari (cea mai mare din acea vreme din industria media). Se pare insa ca acest aspect important din trecutul TV Guide, nu au intarit orgoliul managerilor publicatiei, pentru ca ei au platit ca sa fie cumparati de fondul de investitii, imprumutandu-l cu 9.5 milioane de dolari.

Reclame

Un răspuns la „TV Guide vanduta pe 1 dolar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s